Nieuws

Blijf op de hoogte van onze bezigheden, nieuwe projecten en ontwikkelingen op ICT-gebied die ook voor u belangrijk kunnen zijn.

United Knowledge met twee spellen in de nominatie

26 nov.

Zowel Setting Standards als Reflect in de nominatie voor beste serious game overheid

United Knowledge met twee spellen in de nominatie

United Knowledge staat deze keer met twee serious games in de nominatie voor beste serious game voor de overheid. Enerzijds met de simulatie 'Setting Standards', een "simulatie-training voor iedereen die zich bezig houdt met de strategische koers of het kennismanagement van zijn of haar onderneming" zoals een van onze opdrachtgevers, het Kadaster, het omschreef. Anderzijds adviseerden we Koos Roseboom Advies bij het maken van Reflect en maakten we de interface voor zijn spel 'Reflect' over integriteit in organisaties.

Simulatiespel in de World Standards Week

26 sep.

NIST, het Amerikaanse TNO, speelt ons simulatiespel Setting Standards in de World Standards Week

Simulatiespel in de World Standards Week

Erik Puskar van NIST, het Amerikaanse TNO, schrijft een artikel over het simulatiespel Setting Standards dat dat United Knowledge samen met de TU Delft ontwikkelde. United Knowledge verzorgt al drie jaar trainingen bij het National Institute of Standards & Technology (NIST). Het simulatiespel gaat niet over de techniek, maar over de politiek-economische context van standaarden.

Standaardisatie krijgt in Nederland weinig aandacht. Toch is standaardisatie de belangrijkste stap in de context van innovatie, als innovatie moet bijdragen aan de economische groei. Daarom gaat het bij innovatie om de acceptatie van vernieuwing. Hoe sneller we zorgen dat best practices een plaats krijgen in een geaccepteerde standaard, hoe sneller nieuwe technologie daadwerkelijk toegepast kan worden en we kunnen ook sneller de volgende stap zetten in de ontwikkeling.

Bedrijfsethiek in spelvorm

25 sep.

Vliegende start van spel in ontwikkeling

Bedrijfsethiek in spelvorm

Reflect is een spel voor organisaties die morele vraagstukken zoals we die kennen uit de krant - banken die in hun eigen belang boven dat van de klant stellen, handhavingsorganisaties die bedrijven als klant zien - willen aanpakken. We ontwikkelen het spel voor en in samenwerking met onze klant Morals at Work. Zij bieden geen trainingen aan, maar helpen organisaties dit met eigen mensen in te zetten in de eigen organisatie. Al in de eerste weken is het spel ingezet bij diverse bankaire instellingen en handhavingsorganisaties.

Ketensimulatie Basisregistraties voor de verbindersopleiding bij IMAC

5 jun.

Leren samenwerken, want burgers hebben geen boodschap aan grenzen tussen overheidsdiensten

Ketensimulatie Basisregistraties voor de verbindersopleiding bij IMAC

Zelf ontdekken hoe en waarom overheidsorganisaties kunnen samenwerken dat is waar de ketensimulatie om gaat. De Ketensimulatie Basisregistraties, die United Knowledge samen met ZenC en Jorrit de Jong advies ontwikkelde, geeft deelnemers gevoel voor een mogelijke ketenaanpak en inzicht in de verwachtingen van partners. Niet voor niets werd de Ketensimulatie al in meer dan 250 Nederlandse gemeente gespeeld en op diverse plaatsen in het buitenland. Vandaag wordt de Ketensimulatie gespeeld op de Overheidsacademie voor Informatiemanagement (IMAC) in het kader van de verbindingsopleiding. Die biedt professionals de gelegenheid zich verder te ontwikkelen tot verbinder op het gebied van informatiemanagement binnen de publieke sector.

Innovatiesite met nieuws op datum en thema

9 mei

Club van Maarssen vernieuwt sectie nieuws

Innovatiesite met nieuws op datum en thema

De website clubvanmaarssen.org publiceert nieuws op het gebied van innovatie. En dat is veel. Om dit toegankelijker te maken worden alle nieuwsberichten nu getagd met een thema. Zo is alle innovatie op het gebied van milieu of wonen of water met een enkele klik terug te vinden. United Knowledge ontwikkelde de opzet ooit in opdracht van Knowmad voor de Amerikaanse Johnson C. Smith Universiteit. Deze opzet diende dan ook als voorbeeld voor de innovatiesite clubvanmaarssen.org.

Landelijk Overleg Milieuhandhaving publiceert automatisch op Twitter

1 mei

Op het handhavingsportaal is alle nieuws te vinden over de handhaving van de leefomgeving. Deze wordt vanaf de website automatisch gepubliceerd in zes kanalen op Twitter.

Landelijk Overleg Milieuhandhaving publiceert automatisch op Twitter

Het landelijk overleg milieuhandhaving (LOM) is een nationaal samenwerkings-overleg tussen ruim 500 overheden die zijn betrokken bij de handhaving van het leefmilieu. Op het handhavingsportaal worden nieuws, publicaties en andere zaken die relevant zijn voor de handhaver in het veld gepubliceerd in vijf kleursporen en het actuele nieuws. De titels worden nu automatisch gepubliceerd in zes kanalen op twitter:

Dit zorgt ervoor dat het handhavingsportaal een bredere bezoekersgroep aantrekt en beter wordt gevonden in zoekmachines, maar het is tevens een service aan de handhavers, die snel de actuele headlines kunnen volgen.

Meer weten over wat dit kan betekenen voor uw organisatie? Neem contact op met Arjan Widlak.

Training met Serious Game voor Kadaster

16 apr.

Gevoel voor organisatieverandering ontwikkelen met behulp van simulatietraining

Het Kadaster krijgt te maken met steeds meer uitwisseling van gegevens tussen applicaties, meer klanten en wil tevens een betere controle op de kwaliteit van de gegevens. De consequenties van wijzigingen worden daarom groter. Om een beter gevoel te ontwikkelen van de organisatieverandering die zo'n standaardisatieproces met zich mee gaat brengen, wordt Setting Standards gebruikt, een serious game van United Knowledge.

Serious Game voor NIST, het Amerikaanse TNO

10 apr.

United Knowledge speelt Setting Standards in Washington

Serious Game voor NIST, het Amerikaanse TNO

Wie innovatie zegt, zegt meteen: ontwikkeling van standaarden. Want innoveren om het innoveren, dat levert geen maatschappelijke winst op. Hoe zo'n proces werkt, dat ervaren de deelnemers tijdens het simulatiespel Setting Standards. Ze krijgen gevoel voor de maatschappelijke betekenis, de verschillende belangen en waarom die belangen eigenlijk zo uiteen kunnen lopen.

Sinds jaren traint United Knowledge Amerikaanse federale ambtenaren in opdracht van het National Institute of Standards and Technology (NIST), zeg maar het Amerikaanse TNO. Ook aanstaande donderdag 12 april organiseren we een training aan de hand van het simulatiespel Setting Standards, dit keer in Washington DC.

Congresroutes op mobiele telefoon

3 okt.

Tijdens het congres is informatie over stands en looproutes van de conferentie is te vinden op de mobiele site van het evenement

Congresroutes op mobiele telefoon

Het Ministerie van Infrastructuur en Milieu organiseert elke twee jaar de Innovatie-Estafette. Naast de website van de Innovatie-Estafette - www.clubvanmaarssen.org - is er deze keer ook een mobiele site te vinden op ines11.org. Op de mobiele site is een Google Maps applicatie te zien. Voor de verschillende thema's zijn looproutes uitgezet. Elke presentatie in de Van Nelle Ontwerpfabriek in Rotterdam is ingetekend op de plattegrond. De verschillende presentaties kunnen worden aangeklikt. Een snelle en hippe manier om de informatie over de verschillende presentaties altijd bij je te hebben.

Innovatie-Estafette van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu in de Van Nelle Fabriek te Rotterdam

3 okt.

Op www.clubvanmaarssen.org is alles te vinden over het twee-jaarlijks evemement van de Club van Maarssen, georganiseerd door het Ministerie van Infrastructuur en Milieu

Innovatie-Estafette van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu in de Van Nelle Fabriek te Rotterdam

De Club van Maarssen is een community ter bevordering van innovatie op het gebied van milieu, mobiliteit, transport, ruimte en water. Elke twee jaar organiseert de Club van Maarssen, met het Ministerie van Infrastructuur en Milieu als drijvende kracht, de Innovatie-Estafette. Op dit evenement  laten vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheden de nieuwste duurzame en innovatieve ontwikkelingen op de gebieden milieu, mobiliteit, transport, ruimte en water zien.

Volg ons op Twitter!

@UnitedKnowledge